Begeleiden bij rouw en verlies in de klas


Als leerkracht ben je een van de eerste aanspreekpunten en stellen ouders en kinderen allemaal vragen. Zelf heb je als team ook verschillende vragen, zoals:
Hoe vang ik ouders en kinderen in de klas op?
Hoe ga ik om met vragen die gesteld worden?
Hoe rouwen kinderen?
En niet onbelangrijk hoe reageer ik als mens, als leerkracht op deze verschillende emoties?
De antwoorden op deze en alle andere vragen krijg je tijdens de ruim 2,5 uur durende praktische training, gekoppeld aan theorie.
Daarnaast krijg je als team inzicht in hoe kinderen per levensfase omgaan met verlies en welke rouwtaken zij tegenkomen in het leven na een verlies
Het team krijgt direct inzetbare informatie en inspiratie, waardoor je op passende wijze de kinderen en ouders in de klas kan ondersteunen. Daarnaast leert iedereen zijn eigen emoties, pijn en verdriet herkennen, waardoor je als docent in staat bent je gevoelens te parkeren en er echt kunt zijn voor alle vragen van de kinderen en ouders in de klas.
Een trainingsdag vervliegt vaak sneller dan we willen. Om steeds opnieuw terug te kunnen pakken wat er besproken is, krijg het team als team de schijf van vijf in rouw erbij. Een mooie tool waarbij de rouwtaken beschreven zijn en op welke wijze je deze vorm kan geven in de klas.

Voor meer informatie ben ik bereikbaar op 0631588891.

Datum/Tijd: In overleg.
Locatie: Op school
Teamgrootte: Maximaal 6 teamleden.
Investering: € 340,=